Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

FMI a înaintat 16 condiţii Republicii Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьСпикер парламента Андриан Канду
Спикер парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru a obţine un nou acord de finanţare din partea Fondului Monetar Internaţional, Guvernul Moldovei va trebui să îndeplinească 16 condiţii.

CHIŞINĂU, 21 sept – Sputnik. Prima şedinţa plenară a Parlamentului în sesiunea de toamnă-iarnă va avea loc vineri, 23 septembrie, la ora 13.00, a declarat preşedintele Legislativului, Andrian Candu după şedinţa de miercuri a Biroiului permanent.

„A fost votată şi ordinea de zi. Tot vineri va avea loc şi şedinţa comitetului parlamentar pentru integrare europeană, unde vor audiate rapoartele cu privire la implementarea Acordului de asociere şi cel de liber schimb”, a comunicat Candu.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul începe controlul „la sânge” al implementării reformelor în Moldova

Potrivit spicherului, subiectul important de pe ordinea de zi a primei şedinţe a Parlamentului sunt numirea celor doi viceguvernatori ai Băncii Naţionale a Moldovei.

Cât priveşte priorităţile din sesiunea curentă, Candu a evidenţiat: formarea Autorităţii Naţionale pentru Integritate, reformele în sectorul energetic, continuarea reformării instituţiei procuraturii, lupta cu corupţia şi restabilirea situaţiei din sectorul financiar bancar.

„Şi, ceea ce e foarte important, îndeplinirea precondiţiilor FMI în aşa fel încât în octombrie să reuşim să semnăm un program de finanţare cu FMI”, a menţionat Candu.

Preşedintele Parlamentului a precizat că FMI a impus Moldovei 16 condiţii.

„Este vorba de patru categorii: domeniul financiar; fiscal —bugetar, domeniul energetic şi cel bancar. Toate 16 desfăşurate sunt confidenţiale”, a precizat Candu.

Sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului de legislatura a XX-a a început la 1 septembrie.

Fluxul de știri
0