Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cruzime fără margini: unui migrant i-au fost scoși ochii la Bruxelles

© AFP 2024 / JOHN THYSАрхивное фото мигранта в Брюсселе
Архивное фото мигранта в Брюсселе - Sputnik Moldova
Abonare
Este pentru prima dată în istoria criminalisticii belgiene moderne ca unui om să-i fie scoși ochii la Bruxelles , subliniază poliția țării.

CHIȘINĂU, 7 nov — Sputnik. La Bruxelles, un necunoscut i-a scos ochii unui originar din Africa. Incidentul a avut loc în noaptea spre duminică în comuna Ixelles din capitală. Victima a rămas în viaţă datorită unui trecător care a chemat ambulanţa. La locul incidentului, poliția a găsit ochii scoși ai bărbatului.

Интервью с заместителем главы МИД РФ Сергеем Рябковым, Serghei Reabkov - Sputnik Moldova
Criza migrației din Europa - urmare a politicii UE și SUA în Orientul Mijlociu

Victima a făcut deja primele depoziții, dar acestea nu permit stabilirea infractorului. O versiune luată în calcul de polițiști este răzbunarea din considerente de tribalism, adică conflicte între mici grupări de tip închis, care sunt caracteristice, potrivit sociologilor, societăților nedezvoltate. Altfel spus, se poate presupune că tragedia care s-a produs la Bruxelles reprezintă un act de violenţă comis de  un originar din "lumea a treia" asupra altuia.

Potrivit organelor de drept de la Bruxelles, este prima crimă de asemenea ferocitate înregistrată în istoria criminalisticii moderne din capitala belgiană.

Acest caz fără precedent care s-a produs chiar inima Europei politice l-a determinat pe corespondentul Sputnik s-o întrebe pe psihologul Elena Kovaliova despre natura unor asemenea fenomene și despre posibila lor influență asupra societății europene.

"Cruzimea este un mijloc de autoapărare a oamenilor cu un nivel de civilizaţie și capacităţi de socializare reduse. Dacă în Europa au început să se întâmple asemenea grozăvii, când singurul mod de a-ți apăra punctul de vedere este atentatul la viața unui alt om, societate din aceste țări ar trebui să se pună serios pe gânduri", a subliniat Kovaliova.

Potrivit acesteia, astfel de incidente ar putea sugera că în țările Europei se dă o luptă ascunsă pentru normele de comportament — vor rămâne civilizate, sau vor înclina spre barbarism.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0