Criza migrației din Europa - urmare a politicii UE și SUA în Orientul Mijlociu

© Sputnik / Валерий Мельников / Trecere la banca de fotografiiИнтервью с заместителем главы МИД РФ Сергеем Рябковым, Serghei Reabkov
Интервью с заместителем главы МИД РФ Сергеем Рябковым, Serghei Reabkov - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministrul adjunct de Externe al FR, Serghei Reabkov, a menționat că odată cu atenuarea sau chiar încetarea războiului din Siria, criza migrației din Europa nu va fi rezolvată din cauza milioanelor de refugiați din țările Orientului Mijlociu și Africii de Nord.

CHIȘINĂU, 28 mar — Sputnik. În cadrul unui interviu acordat ziarului rus „Izvestia", ministrul adjunct de Externe al Federației Ruse, Serghei Reabkov, a menționat că odată cu încetarea războiului din Siria, criza migrației din Europa nu va fi rezolvată din cauza milioanelor de refugiați din țările Orientului Mijlociu și Africii de Nord, scrie Russia Today.

„Europa a fost inundată de refugiați nu doar din Siria, dar și din foarte multe țări din Orientul Mijlociu, dar și din Africa de Nord. Toată această regiune vastă a fost destabilizată în rezultatul acțiunilor negândite și greșite în primul rând a țărilor din Occident, dar și a câtorva țări din regiune. Pentru normalizarea situației vor trece ani, poate chiar și decenii. Problema refugiaților a apărut nu odată cu începutul conflictului sirian și nu va dispărea odată cu încheiere acestuia. Există multe speculații și încercări de a obține dividende politice, economice și de alt tip din problema cu refugiații", a precizat Reabkov în interviul acordat ziarul „Izvestia".

În continuare, oficialul rus a mai menționat UE și SUA sunt vinovate de criza migrației din Europa.

„Consider că această criză a migrației este urmare acelei politici pe care țările Europei, dar și SUA în calitate de lider NATO și lider informal al coaliției occidentale au desfășurat-o în Orientul Mijlociu. Acum, calea spre normalizare constă în găsirea soluțiilor politice a unui număr infinit de probleme care au cuprins această regiune. Rusia acționează în această direcție. Noi niciodată nu am folosit situația curentă legată d emigranți în interesele noastre „înguste". Este împotriva logicii acelei politici pe care o duce Moscova", a spus ministrul adjunct al FR, citat de Russia Today.

Reabkov a mai menționat că munca în direcția încheierii acordului ruso-american privind controlul asupra armistițiului din Siria continuă și soarta acestuia depinde în mare măsură de voința Washingtonului. „Acolo sunt multe nuanțe tehnice și politice. Diplomații și militarii continuă să muncească. Cred că unele sau altele soluții ar putea fi găsite, dor să fie voință politică din partea SUA".

Fluxul de știri
0