Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Şalaru i-a amintit lui Ghimpu cine este fondatorul formaţiunii

© Sputnik / Miroslav RotariGhimpu Şalaru Гимпу Шалару
Ghimpu Şalaru Гимпу Шалару - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Anatol Şalaru a confirmat practic în cadrul unei emisiuni televizate existenţa disensiunilor în interiorul Partidului Liberal.

CHIŞINĂU, 5 nov — Sputnik. Prim-vicepreședintele Partidului Liberal, ministrul Apărării Anatol Șalaru, i-a adresat un mesaj subtil şefului său de partid, Mihai Ghimpu, afirmând că toată lumea ar trebui să conştientizeze un lucru şi anume că „partidul nu este al președintelui, ci președintele este al partidului."

Şalaru a declarat că nu „atentează" la fotoliul şefului PL, amintind că el a fondat formaţiunea şi a fost primul preşedinte al acesteia.

„Formațiunea a fost fondată de mine, eu am fost primul președinte și nu mai doresc acest lucru", a punctat acesta.

Гимпу Шалару Ghimpu Salaru - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Șalaru s-ar fi certat cu Ghimpu din cauza Alinei Zotea

Prim-vicepreşedintele PL, care a spus despre sine că este „unul dintre cei mai vechi politicieni din Moldova", a declarat că unii oamenii vin în partid cu un anumit scop, iar în calitate de politician „cu vechime" şi fondator al PL a înţeles că oamenii se şi mai schimbă (putem bănui, nu întotdeauna în bine). Şalaru a specificat că el nu s-a schimbat şi a rămas fidel poporului, „nu liderilor politici, președinților". Fără a afirma asta, el a lăsat să se înţeleagă că cel care „s-a schimbat" este şeful PL Mihai Ghimpu.

Anatol Şalaru afirmă că la moment nu cunoaşte persoane care ar vrea să părăsească formaţiunea. Dimpotrivă, sunt dintre cei care vor să vină sau să revină în Partid. Iar problemele iscate trebuie discutate „pe interior", a spus acesta.

Relaţia dintre cei doi lideri liberali pare să se fi tensionat îndeosebi după eşecul lamentabil al lui Ghimpu la alegerile prezidenţiale. Surse apropiate liberalilor au dat de înţeles că Şalaru ar fi pe punctul să părăsească formaţiunea.

Ghimpu a acumulat în primul tur al scrutinului prezidenţial 1,8% din voturile alegătorilor. Culmea este că cel mai mare unionist din Moldova (evident, în accepţia sa personală) a acumulat în România mai puţine voturi decât socialistul Igor Dodon.

Ghimpu nu se bucură de încredere nici printre propriii consăteni, care l-au votat doar în proporţie de aproximativ opt la sută, preferându-i pe Sandu şi Dodon.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0