Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Medicul moldovean rănit în accidentul din România va fi transportat la Chişinău

© photo: dse.mdВертолет SMURD, потерпевший крушение в Молдове
Вертолет SMURD, потерпевший крушение в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Unul din medicii moldoveni care se află în comă după ce a fost implicat în accidentul naval din Delta Dunării, România, va fi transportat cu elicopterul vineri la Chişinău.

CHIŞINĂU, 4 noi – Sputnik. Medicul moldovean care se află în stare gravă în urma accidentului naval din Delta Dunării, România, va fi transportat pe parcursul zilei de vineri cu un elicopter SMURD la Chişinău. Informaţia a fost oferită pentru Sputnik de purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Stela Cheptene.  

Şase medici din Republica Moldova au fost răniţi joi seara, în Delta Dunării, România, după ce ambarcaţiunea cu care se deplasau s-a ciocnit cu o barcă în dreptul Milei 35. Trei dintre cei şase medici răniţi sunt în stare gravă. Medicii erau în Deltă împreună cu alţi opt colegi, toţi din Republica Moldova.

„Starea pacienţilor este acum mult mai bună. Unul dintre ei este în stare gravă, dar stabilă şi va fi transportat pe parcursul zilei de astăzi cu un elicopter Smurd Galaţi la Chişinău”, a declarat consilierul pentru comunicare al ministrului moldovean al Sănătăţii.

Elicopter SMURD - Sputnik Moldova
La locul accidentului cu medicii din Moldova au fost chemate mai multe forțe

Stela Cheptene a precizat că toţi cei 14 medici sunt cardiologi şi se aflau la un Congres de Cardiologie care are loc la Tulcea. Vârsta acestora este de 35-40 de ani. 

Între timp, presa din România scrie că unul din conducătorii ambarcaţiunilor implicate în accidentul de joi seara de la Tulcea va fi audiat de anchetatori. Acesta a fugit de la locul accidentului, dar a fost găsit după două ore de oamenii legii din Tulcea. 

Accidentul a avut loc între un water-taxi, la bordul căruia se aflau 14 pasageri, toţi cetăţeni moldoveni şi o şalupă rapidă care aparţine unei societăţi comerciale. 

Căpitănia Zonală a Portului Tulcea şi Poliţia Transporturi din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului au început cercetările pentru a stabili cum s-a întâmplat totul.


Fluxul de știri
0