Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La locul accidentului cu medicii din Moldova au fost chemate mai multe forțe

© ziaruldeiasi.roElicopter SMURD
Elicopter SMURD - Sputnik Moldova
Abonare
Şase medici din Republica Moldova au fost răniţi în această seară, în Delta Dunării, România, după ce ambarcaţiunea cu care se deplasau s-a ciocnit cu o barcă în dreptul Milei 35.Trei dintre cei şase medici răniţi sunt în stare gravă.
CHIȘINĂU, 3 noi — Sputnik. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Tulcea, România, a anunțat că accidentul în care au fost implicați medicii din Republica Moldova a avut loc joi, în jurul orei 18.30. Salvatorii au fost solicitați să intervină în  zona de trecere bac, în sprijinul a 14 persoane aflate într-o șalupă de tip water-taxi, acestea fiind preluate din două ambarcațiuni care au fost implicate într-un accident naval pe Dunăre, la Mila 35.

”Imediat de la primirea apelului, la fața locului s-au deplasat echipajele de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială cu apă și spumă, una de descarcerare, si două echipaje SMURD”, potrivit ISU Tulcea.

Accident Iași - Sputnik Moldova
Precizări despre accidentul de la Iași, cu implicarea unor moldoveni

La această acțiune au fost solicitate să vină în sprijinul ISU Tulcea următoarele forțe: Serviciul de Ambulanță Tulcea, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea și Căpitănia Municipiului Tulcea.

Ajunse la locul evenimentului, echipele de intervenție ale ISU Tulcea împreună cu forțele de sprijin au început misiunea de salvare si de preluare a persoanelor care au fost implicate în accidentul naval, astfel că 6 persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Tulcea, iar celelate 8 persoane au fost monitorizate medical dar au refuzat transportul către spital.

Cauzele și împrejurărole în care s-a produs accidentul naval sunt în curs de cercetare de către organele abilitate, respectiv Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea.

Fluxul de știri
0