Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

MAEIE a oferit detalii despre accidentului naval din Delta Dunării

© photo: dse.mdВертолет SMURD, потерпевший крушение в Молдове
Вертолет SMURD, потерпевший крушение в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a confirmat producerea accidentului naval din Delta Dunării în care au fost implicați 14 medici din Republica Moldova și a oferit detalii despre starea de sănătate a acestora.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a confirmat producerea accidentului naval care s-a produs în seara zilei joi, 3 noiembrie, la Tulcea, în delta Dunării, România.

”La bordul uneia din cele două ambarcațiuni se aflau 14 persoane, cetățeni ai Republicii Moldova. Potrivit autorităților române în urma accidentului șase cetățeni moldoveni au fost grav răniți, dintre care o persoană se află în comă, două cu leziuni mai grave, dar înafara oricărui pericol și trei cu leziuni ușoare”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Ruxanda Glavan Руксанда Главан - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ministrul Ruxanda Glavan: un medic rănit în România este în stare gravă

Organele abilitate din România cercetează cauzele și împrejurările în care s-a produs accidentul naval.

Potrivit MAEIE, Consulatul General de la Iași se află în contact permanent atât cu instituțiile medicale în vederea monitorizării stării de sănătate a cetățenilor moldoveni, cât şi cu organele de drept din Tulcea în vederea elucidării circumstanțelor accidentului.

În cazul în care rudele victimelor au nevoie de detalii şi asistenţă consulară pot telefona la linia de urgenţă a Consulatului Republicii Moldova la Iași

Tel.: 00 40 740984873

La Centrul de Apel al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene:

Tel.: +373 69 320 221.

În seara zilei de joi, ministrul moldovean al Sănătății, Ruxanda Glavan, a declarat că se află în contact permanent cu colegii din România și monitorizează situația creată în urma accidentului naval din Delta Dunării cu implicarea a medicilor moldoveni.

Anterior, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Tulcea din România a anunțat că accidentul în care au fost implicați medicii din Republica Moldova a avut loc joi, în jurul orei 18.30. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de trecere bac, în sprijinul a 14 persoane aflate într-o șalupă de tip water-taxi, acestea fiind preluate din două ambarcațiuni care au fost implicate într-un accident naval pe Dunăre, la Mila 35.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0