Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Unul din medicii moldoveni implicaţi în accidentul de pe Dunăre se află în comă

© Photo : PixabayDoctor
Doctor - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit autorităților române, în urma accidentului șase cetăţeni moldoveni au fost grav răniți, dintre care o persoană se află în comă, iar două au leziuni mai grave.

CHIŞINĂU, 4 noi – Sputnik. Unul dintre cei şase medici moldoveni răniţi, joi seara, în timpul unui accident naval pe Dunăre în regiunea oraşului Tulcea din România se află în comă.  

Potrivit autorităților române, în urma accidentului șase cetăţeni moldoveni au fost grav răniți, dintre care o persoană se află în comă, două cu leziuni mai grave, dar în afara oricărui pericol şi trei cu leziuni uşoare.

Elicopter SMURD - Sputnik Moldova
La locul accidentului cu medicii din Moldova au fost chemate mai multe forțe

Cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul naval sunt în curs de cercetare de către organele abilitate româneşti.

Consulatul General al Republicii Moldova de la Iași este în contact atât cu instituțiile medicale în vederea monitorizării stării de sănătate a cetățenilor moldoveni, cât şi cu organele de drept din Tulcea în vederea elucidării circumstanțelor accidentului.

Şase medici din Republica Moldova au fost răniţi joi seara în Delta Dunării, România, după ce ambarcaţiunea cu care se deplasau s-a ciocnit cu o barcă în dreptul Milei 35. Trei dintre cei şase medici răniţi sunt în stare gravă. Medicii erau în Deltă împreună cu alţi opt colegi, toţi din Republica Moldova.

În cazul în care rudele victimelor au nevoie de detalii şi asistenţă consulară pot telefona la linia de urgenţă a Consulatului Republicii Moldova la Iași.

Tel.: 00 40 740984873 

sau la Centrul de Apel al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

Tel.: +373 69 320 221.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0