Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia a fost inaugurat monumentul în cinstea Cneazului Vladimir

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaInaugurarea monumentului în cinstea Cneazului Vladimir
Inaugurarea monumentului în cinstea Cneazului Vladimir - Sputnik Moldova
Abonare
De Ziua Unității Naționale a Rusiei, în centrul Moscovei, lângă Kremlin, a fost inaugurat monumentul în cinstea Sfântului Întocmai cu Apostolii Cneaz Vladimir, luminătorul Rusiei.

CHIȘINĂU, 4 nov — Sputnik. Vineri, de Ziua Unității Naționale, președintele Rusiei împreună cu Patriarhul Kiril au inaugurat monumentul în cinstea Sfântului Cneaz Vladimir, care a fost instalat în imediata apropiere a Kremlinului.

Președintele Putin a declarat că acest eveniment este de o mare însemnătate pentru întreaga țară.

Патриарх Московский и всея Руси Кирилл в Большом Кремлевском Дворце - Sputnik Moldova
Sfat de la Patriarhul Kiril pentru presa on-line

”Vă felicit pe toți cu ocazia inaugurării monumentului în cinstea sfântului Celui în tocmai cu Apostolii Cneaz Vladimir. Este un eveniment de o mare importanță atât pentru locuitorii Capitalei, cât și pentru întreaga țară. Evenimentul are o încărcătură simbolică puternică, mai ales că astăzi sărbătorim Ziua Unității Naționale, anume în acest loc, în centrul Capitalei”, a declarat Putin.

De asemenea, Preafericitul Patriarh Kiril, a ținut să menționeze că orice stat nu poate avea viitor, dacă își pierde identitatea spirituală.

”Orice societate se confruntă cu greutăți atât în viața politică, cât și în cea economică, însă dacă își pierde identitatea duhovnicească, orice stat va fi condamnat la dispariție și nu va conta cât de puternic este. Dacă Cneazul Vladimir nu ar fi avut dragoste față de Hristos și s-ar fi ghidat strict de interese politice, poporul nu l-ar fi crezut. El a fost un om integru și onest. Crizele economice și politice nu sunt cele mai grave probleme ale modernității, ci lipsa acută de dragoste unul față de altul, față de Creatorul nostru și față de întreaga creație”, a declarat Patriarhul Kiril.

La ceremonie au mai fost prezenți și premierul Dmitri Medvedev, ministrul Culturii Vladimir Medinsky, dar și președintele Fundației ”Alexandru Soljenițin”, Natalia Soljenițin. 

Decizia privind inaugurarea monumentului a fost luată de către autoritățile locale din Capitala Rusiei în luna februarie a acestui an.

Monumentul are o înălțime de 25 de metri și cântărește aproximativ 300 de tone, iar locul amplasării a fost stabilit în urma consultărilor cu cetățenii prin intermediul unui sondaj de opinie.

Fluxul de știri
0