Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC a decis majorarea numărului buletinelor de vot

© Sputnik / Miroslav RotariРуссу Алина председателя Центральной избирательной комиссии
Руссу Алина председателя Центральной избирательной комиссии - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a decis ca în turul doi de scrutin, vor fi tipărite cu 10 mii de buletine de vot mai mult decât în primul. Acestea vor merge în 10 secții deschise în afara țării.

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Pentru o mai bună derulare a celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial, CEC a decis să tipărească cu 10 mii de buletine de vot mai mult. O decizie în acest sens a fost luată vineri, după ce membrii CEC au avut o întrevedere cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Politică
Câte secții de votare vor fi deschise peste hotare în turul doi al alegerilor

Dacă în turul întâi au fost tipărite 3.132.427 de buletine de vot, în turul doi, care va avea loc la 13 noiembrie, vor fi — 3.142.427 de buletine.

Președintele CEC, Alina Russu, a declarat că în zece secții de votare, deschise peste hotare, numărul buletinelor de vot va fi majorat.

”Astăzi CEC a adoptat o decizie prin care a modificat tirajul buletinelor de vot pentru turul doi de scrutin al alegerilor președintelui Republicii Moldova. În zece secțiile de votare deschise peste hotarele țării, numărul buletinelor de vot va fi majorat de la 2000 la 3000 de buletine în limita prevederilor legale. Această solicitare vine din partea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene”, a declarat Russu.

Totodată, CEC a decis să suplinească și numărul de membri ai birourilor electorale de peste hotare până la 11. Președintele CEC a motivat această decizie prin faptul că în cel de-al doilea tur ar putea crește rata participării la vot.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0