Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Taxa de înmatriculare a maşinilor din străinătate a fost redusă cu 70 la sută

© Sputnik / Мирослав РотарьМашины с иностранными номерами
Машины с иностранными номерами - Sputnik Moldova
Abonare
Deținătorii de autoturisme înmatriculate în străinătate vor plăti 30 la sută din cota accizului stabilită pentru 2016, dacă le vor înregistra la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. Moldovenii care au introdus pe teritoriul țării autovehicule înregistrate în străinătate până la data de 1 noiembrie vor putea să le plaseze în regim vamal de import cu achitarea accizului în mărime de 30 la sută din cota accizului stabilită pentru 2016. O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința de miercuri a Guvernului.

ремонт дороги пробка автомобили номер ПМР Проспект Штефана чел Маре Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt in reparație reparația drumului ambuteiaj mașini - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii care au mașini cu numere transnistrene vor fi amendați și penalizați

Potrivit documentului, pentru a beneficia de reducere, persoanele vor prezenta certificatul de achitare a vinietei și vor trebui să înregistreze autovehiculele la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor în perioada 1 decembrie-1 februarie 2017. Aceste prevederi nu se vor extinde asupra autoturismelor înregistrate în stânga Nistrului și în municipiul Bender.

Potrivit Guvernului, proiectul de lege are ca scop asigurarea echității fiscale între persoanele care dețin automobile înmatriculate în țară și cele care dețin autovehicule neînmatriculate. Autorii proiectului de lege speră ca modificările date vor contribui la creșterea siguranței în trafic, protejarea mediului înconjurător dar și la mărirea încasărilor la bugetul de stat.

Documentul urmează să fie transmis Parlamentului pentru examinare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0