Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii care au mașini cu numere transnistrene vor fi amendați și penalizați

© Sputnik / Мирослав Ротарьремонт дороги пробка автомобили номер ПМР Проспект Штефана чел Маре Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt in reparație reparația drumului ambuteiaj mașini
ремонт дороги пробка автомобили номер ПМР Проспект Штефана чел Маре Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt in reparație reparația drumului ambuteiaj mașini - Sputnik Moldova
Abonare
Una dintre modificările pe care le propune Guvernul prevede interzicerea circulației autovehiculelor cu plăcuțe de înmatriculare eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din regiunea transnistreană pe drumurile din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 3 noiembrie — Sputnik. Guvernul a aprobat miercuri o serie de modificări legislative care stabilesc noi condiții pentru deținătorii de autovehicule înregistrate în străinătate, informează serviciul de presă al executivului.

automobile numere bulgare - Sputnik Moldova
Maşinile ieftine înmatriculate în Bulgaria ar putea să dispară

Potrivit uneia dintre modificările pe care le propune Guvernul, autovehiculelor cu plăcuțe de înmatriculare eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din regiunea transnistreană nu vor avea voie să circule pe drumurile din Republica Moldova a, dacă acestea se află în posesia sau folosința persoanelor fizice care dețin permis de conducere eliberat de autoritățile moldovenești.

„Poliția va fi în drept să aplice șoferilor o amendă de la 25 la 30 de unități convenționale cu aplicarea a 4 puncte de penalizare", informează sursa oficială.

La ora actuală, mii de cetățeni moldoveni au în posesie sau folosință autovehicule înregistrate de autoritățile din regiunea transnistreană.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0