Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova va avea mai multe municipii

© SputnikMoldova
Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul Republicii Moldova a aprobat, joi, în lectură finală un proiect de lege prin care se instituie mai multe municipii.

CHIŞINĂU, 3 noi – Sputnik. Din 1 ianuarie 2017, mai multe oraşe din Moldova vor avea statut de municipiu. Un proiect de lege în acest sens a fost votat, joi, în lectură finală de Parlamentul. Este vorba despre Cahul, Hânceşti, Ungheni, Orhei, Soroca, Edineţ, Comrat, Ceadâr-Lunga și Strășeni.

Ниспоренский район - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Document: Moldova ar putea să rămână fără raioane

Acum în Moldova sunt în total 1 681 localități, 5 din ele au statut de municipii: Chișinău, Bălți, Tighina, Comrat și Tiraspol.

Municipiile vor fi divizate în mai multe niveluri: rangul 0, I şi II. Doar un singur municipiu se încadrează în rangul 0 – Chişinău. Conform proiectului, în lista municipiul de rangul I intră Bălţi şi  Tiraspol, celelalte se înscriu la gradul II.

Moldova continuă să fie ţara cu cel mai scăzut nivel de urbanizare din Europa. Doar 42,5% din populaţie locuieşte în localităţile urbane, iar 57,4% — în cele rurale, conform datelor statistice prezentate la 1 ianuarie 2016

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0