Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Document: Moldova ar putea să rămână fără raioane

© Sputnik / Мирослав РотарьНиспоренский район
Ниспоренский район - Sputnik Moldova
Abonare
Conform Strategiei de reformă a Administrației Publice, aprobată recent de Guvern, actualele raioanele și-au demonstrat ineficiența. Ba mai mult, acestea ar provoacă depopularea țării.

CHIȘINĂU, 11 iul – Sputnik. În document se menționează, printre altele, că autoritățile locale întâmpină dificultăți în procesul de funcționare din cauza raioanelor.

Corina Fusu Корина Фусу - Sputnik Moldova
Politică
Scandal: Fusu a calificat Găgăuzia drept ”un raion”. Reacția Bașcanului

De asemenea aceste unități administrativ-teritoriale de nivelul doi fac imposibilă furnizarea de servicii publice de calitate și chiar determină depopularea țării.

”Fragmentarea excesivă administrativ-teritorială în Republica Moldova creează dificultăți pentru funcționarea adecvată a autorităților locale. […] Structura administrativ-teritorială existentă — care nu permite furnizarea unor servicii locale și comunale de baza către persoane și firme – duce la depopularea țării.”,  se menționează în documentul citat.

Strategiei de reformă a administrației publice a fost aprobată de Cabinetul de miniștri la data de 6 iulie curent.

Fluxul de știri
0