Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deținuții din Moldova vor fi monitorizați electronic

© Sputnik / Miroslav RotariПетренко
Петренко - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele aflate în arest preventiv la domiciliu vor fi monitorizate cu ajutorul unor brățări electronice, care vor fi ataşate de mână sau de picior.

CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. Persoanele aflate în arest preventiv la domiciliu și persoanele condamnate care se deplasează fără escortă sau cei care părăsesc penitenciarul pe o perioadă scurtă de timp vor fi supuse monitorizării electronice. Guvernul a aprobat miercuri o decizie în această privință.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Penitenciarul modern în Moldova riscă să nu mai fie construit

Potrivit documentului, persoanele vizate vor fi supraveghea de la distanță prin intermediul unei brățării speciale ataşate de mână sau de picior. Persoanele monitorizate vor semna un angajament prin care își vor asuma obligația să-l poarte pe parcursul procesului de probațiune.

Pentru a diminua posibilele efecte negative asupra vieții private, proiectul prevede solicitarea acordului membrilor familiei sau persoanelor cu care va locui persoana monitorizată.

Potrivit autorilor, utilizarea acestor tehnologii au drept scop reducerea aglomerării instituțiilor penitenciare, dar și ”reintegrarea socială mai ușoară a persoanelor aflate în conflict cu legea”.

Pentru acest sistem de monitorizare, statul va cheltui de două ori mai puțini bani decât cheltuielile necesare pentru detenția cu închisoare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0