Un nou cutremur cu magnitudinea de aproximativ cinci grade în Italia

Abonare
O nouă mișcare telurică cu magnitudinea de 4,8 grade a avut loc în partea centrală a țării.

CHIȘINĂU, 3 nov — Sputnik. Încă un cutremur puternic a avut loc în partea centrală a Italiei în noaptea spre joi, la ora 01.35 (03.35, ora Moscovei), mişcările scoarței terestre fiind simțite și la Roma, transmite RIA Novosti.

Potrivit datelor Institutului național de geofizică și vulcanologie al Italiei (Ingv), magnitudinea acestui cutremur a fost de 4,8 grade, iar epicentrul s-a aflat în provincia Macerata. Nu există deocamdată informații cu privire la victime și distrugeri.

землетрясения - Sputnik Moldova
Seismologul Ion Ilieș a explicat de ce s-au întețit cutremurele în Europa

În același timp, Serviciul geologic al SUA (USGS) relatează despre un cutremur cu magnitudinea de 5 grade, cu epicentrul la 4 kilometri sud-vest de comuna Pieve-Torina.

Duminica trecută, la ora 07.41 dimineața (ora locală), un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade s-a produs tot în zona centrală a Italiei, epicentrul situându-se la o adâncime de 10 kilometri, în apropiere de orașul Norcea. După primul cutremur, pe parcursul a 20 de minute, au mai avut loc alte două seisme cu magnitudinea de 4,6 și de 4,1. Mişcările telurice au fost simțite atunci în toată Italia, inclusiv la Roma și în alte orașe mari.

Activitatea seismică din Apenini nu conteneşte: de duminică, în partea centrală a Italiei au fost înregistrate aproximativ o mie cinci sute de replici cu magnitudinea de peste 2,0 grade.

În ultimele trei luni, în Italia au avut loc trei cutremure mari. Primul dintre ele, cu magnitudinea de 6,0 grade, a fost înregistrat la 24 august şi s-a soldat cu 298 de persoane decedate. În seara zilei de 26 octombrie, aproximativ în aceeași zonă, au avut loc mai multe mișcări telurice, cea mai mare având magnitudinea de 5,9 grade. În dimineața zilei de 30 octombrie, seismologii au înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade, care a provocat distrugeri în aproximativ 100 de localități din patru provincii ale Italiei — Marke, Umbria, Lazio și Abruzzo. Ultimul dezastru a fost cel mai puternic în Apenini după cutremurul din noiembrie 1980 din Campagna.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0