Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegerile din Moldova au fost declarate valabile. CEC a anunţat data turului doi

© Sputnik / Rodion ProcaMembrii CEC
Membrii CEC - Sputnik Moldova
Abonare
Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova au fost declarate valabile. Membrii CEC au stabilit data desfășurării celui de-al doilea tur de scrutin, precum și felul în care va arăta buletinul de vot.

CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. Comisia Electorală Centrală a declarat valabile rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur și a stabilit în cadrul ședinței de miercuri data desfăşurării turului doi de scrutin.

”Se consideră valabile alegerile președintelui Republicii Moldova din 30 octombrie 2016. Nici unul dintre candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova nu a întrunit cel puțin jumătate din voturile alegătorilor care au participat la alegeri, așa cum prevede norma Constituțională. Se stabilește pentru data de 13 noiembrie 2016 desfășurarea turului al doilea de scrutin pentru alegerea președintelui republicii Moldova”, a declarat președintele CEC, Alina Russu.

Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Politică
Alegerile în cifre: cât cheltuieşte Moldova pentru scrutin

Ea a explicat că ordinea în care vor fi înscriși candidații în buletinul de vot a fost stabilită în funcție numărul de voturi obținute în primul tur.

Totodată, a fost aprobat și modelul buletinului de vot.

”Buletinul de vot va conține două patrulatere având lungimea de 105 milimetri și lățimea de 120 de milimetri”, a precizat Russu.

După prelucrarea a 100% de procese verbale, liderul cursei prezidenţiale este Igor Dodon. Acesta a acumulat 47,98% din voturile alegătorilor (680550 voturi). Astfel, Dodon se va confrunta în turul doi de scrutin cu preşedintele Partidului "Acţiune şi Solidaritate" Maia Sandu — 38,71% (549 152voturi).

Procentul acumulat de candidaţi 100%
Procentul acumulat de candidaţi 100% - Sputnik Moldova
Procentul acumulat de candidaţi 100%

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0