Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii care au jefuit Muzeul din Verona au fost condamnaţi

© photo: president.gov.uaУкраденные в Вероне картины найдены на Украине
Украденные в Вероне картины найдены на Украине - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit presei italiene, doi dintre conaţionalii noştri au fost condamnaţi, miercuri, de justiţia din Italia.

CHIŞINĂU, 3 noi – Sputnik. Doi moldoveni care au participat la furtul celor 17 picturi din Muzeul Castelvecchio din Verona au fost condamnaţi în Italia.

Jaful a avut loc în luna noiembrie a anului trecut. Potrivit procurorilor italieni, la furt au participat 10 moldoveni şi trei italieni. Jefuitorii au sustras din muzeu 17 tablouri de valoare, printre care capodoperele lui Peter Paul Rubens, Pisanello, Mantegna, Jacopo Bellini, Giovanni Francesco Caroto, Hans de Jode și Giovanni Benini. Valoarea lucrărilor furate se ridică la 20 de milioane de euro.

Potrivit presei italiene, doi dintre conaţionalii noştri au fost condamnaţi, miercuri, de justiţia din Italia. Este vorba despre Denis Damaschis, care a primit 3 ani şi patru luni de închisoare şi Anatolie Burlac, condamnat la un an şi opt luni cu executare.

La veduta su Verona - Sputnik Moldova
Cea care a dirijat jaful Muzeului din Verona este ucraineancă şi nu moldoveancă

Continuă încă procesul în cazul celor doi fraţi gemeni italieni, Francesco Ricciardi şi Pasquale Silvestri Ricciardi, dar şi a concubinei ultimului, ucraineanca Svetlana Tkaciuk, şi moldoveanului Victor Potângă. Şedinţa de judecată în cazul acestora a fost stabilită pentru data de 7 noiembrie.

Alţi trei moldoveni care au participat la jaful din Verona au fost reţinuţi la Chişinău. Aceştia au vârste cuprinse între 25 și 35 de ani. Ei au mai fost condamnaţi anterior pentru diverse infracţiuni.

Unul din capii care a dirijat furtul celor 17 picturi din Muzeul Castelvecchio din Verona, Italia, este ucraineanca Svetlana Tkaciuk. Aceasta este concubina fratelui gardianului de la muzeu.

La începutul lunii mai a acestui an, tablourile furate au fost depistate în regiunea Odessa de grănicerii ucraineni, acestea fiind ascunse sub crengi de copaci. Potrivit presei italiene, până în prezent, autorităţile ucrainene nu au întors picturile Muzeului din Verona.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0