Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un concurent mai puțin la șefia Transnistriei

© Sputnik / Ляхова ИринаЦИК Приднестровья
ЦИК Приднестровья - Sputnik Moldova
Abonare
Lista doritorilor de a candida la șefia nerecunoscutei republici moldovenești nistrene în alegerile din 11 decembrie s-a mai redus cu un candidat.

TIRASPOL, 2 nov — Sputnik, Irina Leahova. Încă un candidat pentru funcţia de şef al regiunii transnistrene, Gheorghi Bahov în vârstă de 60 de ani, din Bender, și-a retras cererea de a candida, depusă anterior, a comunicat CEC a Transnistriei. Acum o lună, un pas similar a făcut și Ivan Kolev de 78 de ani, din Râbnița.

„Astfel, la ora actuală lista candidaților la șefia regiunii este constituită din șapte transnistreni care au depus cereri și patru care sunt deja înregistrați", a comunicat CEC.

Центральная избирательная комиссия Приднестровья - Sputnik Moldova
Politică
În Transnistria au fost înregistrați primii doi candidați la șefia regiunii

Printre candidații înregistrați se numără actualul lider al regiunii, Evgheni Șevciuk; șeful organului legislativ, Vadim Krasnoselski; fostul șef al MAI, Ghennadi Kuzmiciov, și parlamentarul Oleg Horjan.

Evgheni Viușkov, fostul șef al serviciului migrație, precum și Vladimir Grigoriev, ex-președinte al Curții Constituționale, actualmente directorul filialei Universității naționale „Academia juridică din Odesa" cu sediul la Tiraspol, au anunțat că au încheiat etapa de colectare a semnăturilor întru susținerea lor şi au prezentat listele la Comisia Electorală Centrală.După verificarea acestora, CEC va lua o decizie privind înregistrarea respectivilor candidaţi.

Perioada de înaintare a candidaturilor la șefia Transnistriei va dura până la 10 noiembrie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0