Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Al doilea caz de vânzare de armament, depistat săptămâna aceasta de SIS

© sis.mdОружие
Оружие - Sputnik Moldova
Abonare
Arme şi muniţii păstrate şi reparate ilegal, depistate de către SIS şi Procuratura Generală în gospodăria unui locuitor din Ialoveni.

CHIŞINĂU, 27 mai – Sputnik. Ofiţerii Serviciul de Informaţii şi Securitate împreună cu Procuratura Generală au documentat un nou caz de vânzare ilicită de armament.

Este vorba despre un bărbat, originar din raionul Ialoveni, suspectat de păstrarea muniţiilor şi substanţelor explozive, precum şi repararea ilegală a armelor.

Militari bănuiţi de sustragerea şi comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Comerţ cu armament în Moldova: vânzători - militari ai Armatei Naţionale

În cadrul percheziţiilor au fost depistate şi ridicate 103 cartuşe de calibru 7,62 mm şi 7,92 mm, 2 grenade defensive de model F1, precum şi un încărcător cu cartuşe pentru puşca-mitralieră „Degteariov”.

Bărbatul este cercetat penal pentru păstrare şi comercializare de  armament. În cazul în care vina suspectului va fi demonstrată, acesta riscă de la 2 la 7 ani de detenţie.

Acum două zile, ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate în comun cu Procuratura Generală au realizat un complex de acţiuni speciale de investigaţii, urmare a cărora au deconspirat mai mulţi militari ai Armatei Naţionale, bănuiţi de sustragerea din cadrul unităţilor militare şi comercializarea substanţelor explozive, muniţiilor, precum şi a altor obiecte de iniţiere a exploziilor.

Fluxul de știri
0