Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegerile în cifre: cât cheltuieşte Moldova pentru scrutin

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru organizarea alegerilor directe ale președintelui, care are loc astăzi, 30 octombrie, au fost alocate din bugetul de stat al ţării 100 de milioane de lei (aproximativ 5 milioane de dolari).

CHIȘINĂU, 30 oct — Sputnik. Şefa CEC, Alina Russu, le-a spus sâmbătă jurnaliştilor ce sumă d bani va cheltui Moldova pentru alegerile prezidențiale actuale.

"Pentru organizarea alegerilor au fost alocate din bugetul de stat 100 de milioane de lei (peste 4,99 milioane de dolari). Din această sumă aproximativ 62 de milioane de lei (peste 3 milioane de dolari) vor fi cheltuite pentru organizarea primului tur al scrutinului. Restul mijloacelor — 38 de milioane (1,89 milioane de dolari) sunt destinate, în cazul în care va fi nevoie, pentru organizarea turului doi", a spus Russu.

Pentru funcţia de președinte al Moldovei concurează nouă candidați. În ziua de duminică, 30 octombrie, la fel ca şi în ajun, agitația electorală este interzisă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0