Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Şoc pentru oamenii legii la uşa candidatului la preşedinţie care a fost prădat

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul de poliție Buiucani
Inspectoratul de poliție Buiucani - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Oamenii legii confrimă pentru Sputnik că apartamentul unui candidat la funcţia de preşedinte al ţării a fost spart.

CHIŞINĂU, 2 noi – Sputnik. Candidatul la funcţia de preşedinte al ţării, Maia Lagita, apartamentul căreia a fost prădat în dimineaţa zilei de miercuri, le-a interzis oamenilor legii să intre în locuinţa sa.

„Am fost anunţaţi la ora 11.35 că uşa unui apartament situat pe strada Suceava din sectorul Buiucani al Capitalei este deschisă vraişte. Apelul telefonic a fost făcut de vecina de pe palier”, a declarat pentru Sputnik ofiţerul de presă al Direcţiei Poliţiei Chişinău, Natalia Stati.

La faţa locului s-a deplasat imediat grupul operativ al Inspectoratului de Poliţie Buiucani. Oamenii legii au constatat că apartamentul aparţine Maiei Laguta, care a candidat la funcţia de preşedinte al ţării.

„Ulterior a venit şi Maia Laguta. Ea le-a interzis poliţiştilor să intre în apartament, afirmând că mai întâi va verifica de sine stătător locuinţa. După ce a ieşit din casă, a scris o cerere în care anunţă că nu are nicio pretenţie şi că din apartament nu a fost furat nimic”, a menţionat Stati.

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Apartamentul unui candidat la funcţia de preşedinte al Moldovei a fost prădat

În tot acest timp poliţiştii au aşteptat în curtea blocului. Maia Laguta a mai scris o lămurire prin care refuză desfăşurarea vreunei acţiuni de investigaţii în locuinţa sa.

Stati a explicat că oamenii legii vor ţine sub control acest incident, deoarece Laguta are dreptul să se adreseze oricând la inspectoratul de sector cu o cerere prin care să anunţe că locuinţa sa a fost prădată.

Laguta a anunţat despre furt pe pagina sa de socializare. Potrivit activistului civic, furtul a avut loc în timp ce se afla la serviciu, iar despre infracţiune a fost anunţată de vecina sa.

„Aproape de ora 12.00 am fost sunată de vecină care m-a aunţat că în curtea noastră se află în jur de 20 de poliţişti, iar uşa şi un geam al apartamentului meu sunt deschise”, scrie Laguta.

Aceasta a anunţat că a venit imediat acasă unde a găsit un tablou dezolant. Mai multe documente şi registre erau aruncate la podea, iar sertarele de la birou erau toate deschise. Laguta susţine că nu poate spune cu exactitate acum dacă au fost furate acte, dar cu siguranţă poate spune că au dispărut două dispozitive de memorie externă.

„Pensia este pe loc”, a precizat Laguta.

Maia Laguta a candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova independent. Aceasta a acumulat 0,76 la sută din sufragii la scrutinul din 30 octombrie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0