Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Băsescu, în închisoare

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Băsescu se află de aproape 5 luni în închisoare. Având deja 63 de ani, el execută doar o treime din pedeapsa de patru ani.

CHIŞINĂU, 2 noi – Sputnik. Tribunalul din Constanța, România, a respins cererea de eliberare condiționată a lui Mircea Băsescu, fratele ex-preşedintelui român Traian Băsescu.

Mircea Băsescu se află încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă din luna iunie. El a fost condamnat la patru ani de închisoare, cu executare, pentru trafic de influență, fiind acuzat că a primit bani de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l scăpa pe interlop de închisoare, potrivit ştiripesurse.ro.

Procurorul DNA Constanța a cerut judecătoarei Antoneta Ardelean să îi admită contestația “pentru că nu sunt îndeplinite condițiile de eliberare și dacă ar fi liberat condiționat ar exista riscul să comită aceleași infracțiuni de corupție”.

Traian Băsescu Траян Бэсеску - Sputnik Moldova
Traian Băsescu își vede una dintre fiice după gratii

Mircea Băsescu, mai slab, îmbrăcat într-un hanorac albastru, și-a pregătit o pledoarie, elaborată, declarând printre altele că, într-adevăr, “consider că în trecut am făcut o greșeală și am plătit pentru asta cu închisoarea dar judecătorii de la Medgidia au decis că 1 an și 4 luni sunt suficienți pentru detenție”.

Băsescu stă de aproape 5 luni în închisoare. Având 63 de ani, execută o treime din pedeapsa de 4 ani. Din treime se scad cele 12 luni în care a fost arestat preventiv și, apoi, arestat la domiciliu.

Fluxul de știri
0