Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump și Clinton, la egalitate în cursa prezidențială

© REUTERS / Brian SnyderДональд Трамп и Хиллари Клинтон
Дональд Трамп и Хиллари Клинтон - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor sondajului Washington Post/ABC, diferența dintre numărul celor care îl susțin pe Trump și al celor care intenționează să voteze pentru Clinton în alegerile prezidențiale din SUA este de un procent, fapt ce demonstrează lupta foarte încordată dintre cei doi candidați la fotoliul de președinte al țării.

CHIȘINĂU, 1 nov — Sputnik. Potrivit unui sondaj realizat în comun de ziarul „Washington Post" și postul de televiziune „ABC News", cu 9 zile înainte de alegeri, candidatul la președinție din partea Partidului Democrat, Hillary Clinton, își depășește doar cu unu la sută oponentul din partea Partidului Republican, Donald Trump, informează RIA Novosti.

„Sondajul relevă o luptă foarte încordată: pentru Clinton se pronunță 46 la sută, în timp ce pentru Trump — 45%", menționează sursa.

Republican U.S. presidential candidate Donald Trump holds a rally with supporters in Albuquerque, New Mexico, U.S., May 24, 2016 - Sputnik Moldova
Cele şapte idei ale lui Trump - adorate de americani și ignorate de mass-media

Totodată, „Washington Post" menționează că majoritatea alegătorilor care deja au decis pentru cine vor vota nu au fost influențați de informația apărută vineri  despre faptul că FBI a reluat cercetările referitoare la corespondența electronică a lui Clinton.

„Doar trei din zece respondenți au spus că este puțin probabil să o voteze din această cauză", se spune în comunicatul publicației.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1160 persoane, iar marja de eroare este de +/- 3 la sută.

Un alt sondaj realizat duminică de ziarul „Los Angeles Times", pe un  eșantion de peste trei mii de americani, demonstrează o prioritate nesemnificativă a lui Trump (46%) față de Clinton (44,1%).

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0