Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A fost emis mandat de arest pe numele lui Renato Usatîi

© Sputnik / Miroslav RotariУсатый на митинге
Усатый на митинге - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul "Partidului Nostru," se află actualmente la Moscova. În mesajul său de pe rețeaua de socializare Facebook, el a menţionat că se încearcă să se facă o legătură între el şi "dosarul privind tentativa de asasinare a lui Gorbunţov".

CHIȘINĂU 24 oct — Sputnik. Judecătoria sectorului Centru a capitalei a emis un mandat de arest pe numele lui Renato Usatîi, liderul formațiunii de opoziție din Republica Moldova ”Partidul Nostru”. O declaraţie în acest sens a făcut judecătorul Dorin Munteanu.

"Instanța a admis cererea procurorului și a decis emiterea unui mandat de arest pe un termen de 30 de zile pe numele lui Renato Usatîi. El trebuie să stea în arest în penitenciarul №13", a spus Munteanu.

Procurorul Vitalie Busuioc a declarat că oamenii legii l-au citat repetat pe Usatîi pentru a fi interogat, ceea ce poate fi probat cu documente. Având în vedere că Usatîi nu se află pe teritoriul Republicii Moldova, acesta va fi dat în urmărire internațională.

Ренато Усатый - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Renato Usatîi, liderul ”Partidului Nostru”, cercetat penal

"În această situație, Usatîi va fi dat în urmărire internațională", a explicat Busuioc.

Usatîi are statut de învinuit în cazul într-un dosar penal pentru fraudă și tentativa de asasinare a bancherului rus German Gorbuntsov. Liderul "Partidului Nostru," se află în acest moment la Moscova. În mesajul său de pe rețeaua de socializare Facebook, el a menţionat că se încearcă să se facă o legătură între el şi "dosarul privind tentativa de asasinare a lui Gorbunţov".

Potrivit lui Usatîi, dosarul penal împotriva lui a fost intentat în data de 16 octombrie.

Dumitru Ciubașenco, candidatul ”Partidului Nostru” pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, a declarat că dosarul lui Usatîi este unul fabricat la comandă. În opinia sa, prin astfel de metode se încearcă eliminarea ”Partidului Nostru” din cursa pentru prezidențiale.

"Se repetă situația anului 2014, când "Partidul Nostru" a fost scos din cursa electorală cu câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare", — a spus Ciubașenco.

Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Partidul lui Renato Usatâi şi-a desemnat candidatul la prezidențiale

Gorbuntsov figurează într-un dosar de asasinare a deputatului Ruslana Yamadayeva din Duma FR, precum și într-un dosar de tentativă de asasinare a Alexandrei Antonova, şefa Konvers Group din Rusia.

La 20 martie 2012, German Gorbunțov a reușit să supraviețuiască în urma unei tentative de asasinat în Londra.

Anterior, Usatîi a declarat că procurorii au cerut, în cadrul ședinței de judecată din 22 octombrie, emiterea mandatului de arest și darea lui în căutare internațională. Ulterior, în cadrul unei întâlniri cu diaspora moldovenească la Moscova, el a anunțat că în cazul în care în Moldova va fi emis un mandat de arest pe numele său, el este dispus să colaboreze doar cu organele de anchetă din străinătate.

Fluxul de știri
0