Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Şi Sandu contează pe victorie în alegerile prezidențiale

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
La fel ca și liderul socialiștilor Igor Dodon, liderul PAS Maia Sandu se arată convinsă că are șanse să iasă învingătoare în turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 31 oct — Sputnik. Candidatul unic al opoziţiei de dreapta la funcția de şef al statului, liderul Partidului "Acțiune și Solidaritate" Maia Sandu, a anunțat luni în cadrul unei conferințe de presă că nu are de gând să cedeze, ci va lupta în continuare pentru fotoliul de președinte al Republicii Moldova.

După numărarea a 99,47 din totalul buletinelor de vot valabil exprimate, Igor Dodon acumulează 48,22 % (679412 voturi), iar Maia Sandu — 38,43% (541455 voturi). Sandu a declarat că sărbătorește o primă victorie.

Евгений Паскарь, Виктор Жук и Павел Мидриган - Sputnik Moldova
Rezervele ascunse ale lui Sandu și Dodon: pe ce vor miza în turul doi

„Voturile cetățenilor au arătat că actuala guvernare nu se bucură de încrederea populației. Pe mine m-au susținut reprezentanții mai multor partide politice, care au pus interesele cetățenilor mai presus de propriile lor interese", a declarat Sandu.

Ea a făcut apel la solidaritate în vederea asigurării unui climat democratic.

„Nu eu îl voi învinge pe concurentul meu Igor Dodon în turul doi, dar cetățenii. Mai avem două săptămâni pentru a ne mobiliza forțele", a mai spus Sandu.

Anterior, liderul socialiștilor Igor Dodon a declarat în cadrul unei conferințe de presă că este sigură de faptul că va învinge în turul doi al alegerilor prezidențiale. El a mai declarat că ar fi câştigat încă din primul tur, dacă ar fi fost susținut de toate forțele de stânga.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0