Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon este convins că va obține victoria în cel de-al doilea tur de scrutin

© Sputnik / Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
După ce a obținut o primă victorie în turul întâi al alegerilor prezidențiale, președintele PSRM Igor Dodon se declară convins că prin consolidarea forţelor de stânga va reuşi să obţină o victorie convingătoare și în turul doi.

CHIȘINĂU, 31 oct – Sputnik. Liderul socialiștilor Igor Dodon, este sigur de victoria sa în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

După procesarea a 99,47% din procesele verbale, Dodon a obținut 48,22% din totalul sufragiilor (679,412 voturi), iar oponentul său, liderul partidului "Acțiune și Solidaritate" Maia Sandu — 38.43% (541,455 voturi).

”Primul tur a arătat că poporul își dorește o guvernare de stânga. Poporul a demonstrat că este împotriva celor care s-au aflat la putere timp de șapte ani”, a declarat Dodon.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Politică
Câte voturi au acumulat Dodon şi Sandu în cele mai mari oraşe din ţară

Politicianul a remarcat că diferența dintre lideri cursei este de aproximativ 10 la sută, ceea ce, potrivit acestuia, demonstrează că "dacă partidele de stânga ar fi înaintat un singur candidat, acesta ar fi învins încă în primul tur".

"Sunt sigur că Maia Sandu va pierde în turul doi. Iar rezultatele vor fi în raport de 60% la 40%. Lupta dintre forțele de stânga va consolida flancul drept, iată de ce trebuie să fim uniți. Vrem alegeri anticipate, relații bune cu Federația Rusă, suntem în favoarea neutralității, pentru păstrarea statalității, pentru Ortodoxie și păstrarea tradițiilor noastre", — a declarat Dodon.

Până la această oră au fost numărate voturile de la 2070 de secții de votare dintre cele 2081. Voturile a 1 408 922 de alegători au fost recunoscute valabile.

© Sputnik / Nicolai KibichProcentul acumulat de candidaţi
Procentul acumulat de candidaţi - Sputnik Moldova
Procentul acumulat de candidaţi

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0