Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Câte voturi au acumulat Dodon şi Sandu în cele mai mari oraşe din ţară

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента Молдовы 2016
Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a făcut publice rezultatele preliminare ale alegerilor prezidenţiale, după procesarea a 99,33% din totalul proceselor verbale. Astfel, preşedintele ţării urmează să fie ales în tirul doi de scrutin.

CHIŞINĂU, 31 oct — Sputnik. Liderul PSRM Igor Dodon a acumulat cel mai mare număr de voturi la alegerile din 30 octombrie. După prelucrarea a 99,33% din procesele verbale acesta a înregistrat un scor de 48,26%.

Dodon este urmat de candidatul opoziţiei de dreapta, liderul „PAS" Maia Sandu, care a acumulat 38,42 la sută din numărul voturilor valabil exprimate. Aceasta înseamnă că cei doi se vor bate pentru preşedinţie în turul doi de scrutin, care ar urma să fie organizat peste două săptămâni.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Politică
Au fost numărate 99,33% din voturi. Cine se vor bate în turul doi

Votul pentru cei doi lideri ai primului tur de alegeri s-a repartizat neuniform pe teritoriul ţării.

Dacă la Chişinău pe primul loc se situează Maia Sandu, cu aproximativ 48 la sută din voturi, iar Igor Dodon acumulează în jur de 40%, în capitala de nord, oraşul Bălţi, diferenţa dintre cei doi este mult mai mare. Astfel, pentru Dodon au votat la Bălţi aproximativ 47 la sută dintre alegători, iar pentru Sandu — în jur de 17%. În schimb aici a acumulat aproximativ 32% candidatul „Partidului Nostru" Dumitru Ciubaşenco.

La sud, în Cahul, decalajul dintre cei doi candidaţi principali nu este prea mare, Dodon fiind tot pe primul loc, cu aproximativ 40% din voturi. Maia Sandu acumulează în jur de 36%.

Potrivit datelor preliminare ale CEC, la scrutinul prezidențial din 30 octombrie 2016 au participat 1,433 mii de cetățeni, ceea ce constituie 48,96 % din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Cei mai activi au fost alegătorii de peste 57 de ani, iar cea mai mică prezenţă la vot a fost înregistrată pe segmentul 18 — 25 de ani.

Fluxul de știri
0