Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Au fost numărate 99,33% din voturi. Cine se vor bate în turul doi

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента Молдовы 2016
Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
După cum au prognozat majoritatea analiştilor politici, cel de-al cincilea preşedinte al Republicii Moldova va fi ales abia în turul doi de scrutin. Potrivit datelor preliminare făcute publice de CEC, niciun candidat nu a acumulat 50 la sută din sufragii.

CHIŞINĂU, 31 oct — Sputnic. După procesarea a 99,33% din totalul proceselor verbale, este evident că în turul doi al alegerilor prezidenţiale se vor duela Igor Dodon şi Maia Sandu.

Potrivit rezultatelor preliminare de la această oră, liderul PSRM Igor Dodon a acumulat 48,26% din voturile valabil exprimate.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Care este raionul cu cea mai înaltă rată de participare la vot

Candidatul unic al opoziţiei de dreapta, liderul Partidului „Acţiune şi Solidaritate" Maia Sandu a înregistrat un scor de 38,42%.

Pe locul trei este candidatul „Partidului Nostru", Dumitru Ciubașenco, cu 6,1%.

Restul aspiranţilor la funcţia de preşedinte s-au situat în topul preferinţelor alegătorilor după cum urmează:

— Iurie Leancă, PPEM — 3,11%

— Mihai Ghimpu, PL- 1,8%

— Valeriu Ghilețchi — 1,06%

— Maia Laguta — 0,75%

— Silvia Radu — 0,4%

— Ana Guțu — 0,17%

Potrivit datelor preliminare ale CEC, la scrutinul prezidențial din 30 octombrie 2016 au participat 1,433 mii de cetățeni, ceea ce constituie 48,96 % din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Cei mai activi au fost alegătorii de peste 57 de ani, iar cea mai mică prezenţă la vot a fost înregistrată pe segmentul 18 — 25 de ani.

Fluxul de știri
0