Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pentru ce au votat Dodon și Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента Молдовы 2016
Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Liderul socialiștilor din Moldova, Igor Dodon, a votat pentru o Moldovă înfloritoare, iar spicherul Parlamentului Moldovei Andrian Candu a declarat că a votat pentru parcursul european al ţării.

CHIȘINĂU, 30 oct — Sputnik. Candidatul la funcția de președinte al Moldovei, liderul socialiștilor din Moldova Igor Dodon, contează că șeful statului va fi ales din primul tur, după cum a declarat acesta după ce a votat la una din secţiile de vot din Chișinău.

"Astăzi este o zi foarte importantă. Sunt sigur că din această zi va începe un nou capitol în istoria Moldovei. Am votat pentru o Moldovă înfloritoare, pentru ca copiii noștri să aibă un viitor luminos", a spus Dodon.

Potrivit lui, "astăzi va fi pus punctul în campania electorală, iar președintele va fi ales din primul tur". El și-a exprimat convingerea că după acest vot, în ţară va fi mult mai bine de trăit. "Moldova are viitor", a încheiat Dodon.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Politică
Alegeri prezidenţiale: cum au votat moldovenii în această dimineaţă

Potrivit politicianului, el așteaptă de la viitorul președinte că acesta "va fi garantul Constituției și al legii".

Candidatul unic la funcția de președinte din partea opoziției de dreapta, liderul Partidului "Acțiune și Solidaritate" Maia Sandu, consideră că Moldova trebuie să construiască relații bune cu toate statele, după cum a declarat ea după exercitarea votului.

"Moldova trebuie să aibă relații bune cu toate țările. Însă acestea trebuie să se bazeze pe respect reciproc și pe înțelegere reciprocă", a spus Sandu.

Potrivit liderului "PAS", ea a votat pentru ca la conducerea țării să vină oameni responsabili.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0