Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegeri prezidenţiale: cum au votat moldovenii în această dimineaţă

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента Молдовы 2016
Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Comisiei Electorale Centrale, toate secțiile de votare din țară au fost deschise la ora stabilită, fără a fi înregistrate incidente.

CHIŞINĂU, 30 oct — Sputnik. Alegerile au demarat la ora 7 dimineaţa, fără incidente, ordinea publică fiind asigurată de peste 400 mii de poliţişti, au declarat pentru Sputnik surse din cadrul Comisiei Electorale Centrale.

Alegerile directe ale şefului statului au loc pentru prima dată după 16 ani. La fotoliul prezidenţial pretind nouă candidaţi. Premierul Pavel Filip a declarat după ce şi-a exercitat după la vot că aceste alegeri vor fi corecte.

„Guvernul a depus eforturi susţinute pentru aceasta. Viitorul preşedinte trebuie să conştientizeze calea pe care o traversează Moldova şi trebuie să contribuie alături de toţi ceilalţi la modernizarea ţării şi trecerea ei la un alt nivel al pieţei financiare internaţionale", a declarat Filip.

Выборы в Молдавии - Sputnik Moldova
Politică
Moldova îşi alege preşedintele. Totul despre scrutinul din 30 octombrie

Potrivit CEC, în listele electorale de bază se regăsesc peste 2,83 mln. de cetățeni cu drept de vot.

Pentru acest scrutin, CEC a acreditat 3 764 observatori, dintre care 3202 — naționali și 562 observatori internaționali.

Cetățenii cu drept de vot, care domiciliază în stânga Nistrului, votează la alegerile prezidențiale de astăzi în 30 de secții de votare.

Secretarul General al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, Alexei Sergheev, a menţionat că alegerile au început corect.

„Deschderea secţiilor de votare a avut loc conform regulilor stabilite în Moldova. La ora 07.00, primul alegător a putut deja să voteze", a menţionat acesta.

Până la oră 10.00 au reușit să se prezinte la urne circa 290 de mii de alegători (aproximativ 10%).

Primele date preliminare referitor la rezultate vor fi prezentate către ora 22.00.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0