Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șeful IGP, despre încălcările înregistrate în ziua alegerilor

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Pînzari
Alexandru Pînzari - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, a comunicat pentru Sputnik Moldova despre încălcările care au fost înregistrate în ziua alegerilor prezidențiale.

CHIȘINĂU, 30 oct — Sputnik. Pe parcursul a câtorva ore de la demararea alegerilor prezidențiale, organele de drept au înregistrat încălcări nesemnificative, a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției al MAI al RM, Alexandru Pînzari, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Sputnik.

"Au fost înregistrate incidente nesemnificative la Orhei, Glodeni, Bălți. Nu au fost înregistrate cazuri de periclitare a procesului de vot. La Orhei câțiva cetățeni au făcut agitaţie să nu se voteze pentru nimeni", a spus interlocutorul.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Politică
Pentru ce au votat Dodon și Sandu

Potrivit lui Pînzari, poliția a documentat aceste cazuri și va lua o decizie conform legislației în vigoare.

"Ceea ce s-a întâmplat până acum sunt doar mici incidente. În general, procesul de vot se desfăşoară normal, fără incidente grave. În cazul în care încălcarea ține de competența noastră, noi o documentăm și punem la curent Comisia Electorală Centrală", a încheiat Pînzari.

În Moldova au loc duminică alegeri prezidenţiale. Procesul de votare se va desfăşura într-o singură zi. Secţiile de votare vor fi deschise de la ora 7:00 și până la ora 21:00, însă în caz de necesitate activitatea acestora ar putea fi prelungită cu două ore.

La fotoliul prezidenţial pretind nouă persoane. Iniţial, în cursa electorală au fost înregistraţi 12 concurenţi. Ulterior, din cursă a fost exclus candidatul "Partidului Șor" Inna Popenco, iar liderul partidului "Demnitate și Adevăr", Andrei Năstase, și-a retras candidatura.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Text on-line: Moldova îşi alege preşedintele

Cu câteva zile înainte de scrutin, s-a retras din cursă şi şeful democraţilor Marian Lupu, însă acesta va figura în buletinul de vot cu numărul unu, dar în dreptul lui va fi aplicată ştampila cu menţiunea "retras".

Cei nouă concurenţi electorali figurează în buletinul de vot după cum urmează: Mihai Ghimpu, şeful Partidului Liberal; Iurie Leancă, liderul Partidului Popular European din Moldova; Dumitru Ciubașenco, candidatul Partidului Nostru; candidatul unic al opoziţiei, Maia Sandu, şeful Partidului Acțiune și Solidaritate; Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova şi candidaţii independenţi Silvia Radu, Maia Laguta, Ana Guțu, Valeriu Ghilețchi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0