Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Papa se roagă pentru cei care au avut de suferit în urma cutremurului din Italia

© REUTERS / Tony GentilePapa Francesco ha chiesto ai clochard "Pregate per me. Ho bisogno della preghiera di persone come voi".
Papa Francesco ha chiesto ai clochard Pregate per me. Ho bisogno della preghiera di persone come voi. - Sputnik Moldova
Abonare
Papa Francisc se roagă pentru cei care au avut de suferit în urma cutremurului care s-a produs duminică în Italia Centrală.

CHIȘINĂU, 30 oct — Sputnik. Papa de la Roma Francisc s-a rugat pentru cei care au avut de suferit în urma cutremurului puternic ce s-a produs duminică dimineața în centrul Italiei, în  timpul slujbei tradițională de duminică, Angelus, informează RIA Novosti.

"Astăzi dimineață a avut loc un cutremur puternic. Mă rog pentru acei care au avut de suferit și pentru familiile care au fost grav afectate, dar și pentru cei care au fost antrenați în operaţiunile de salvare și de acordare a ajutorului", a spus Papa de la Roma în încheierea slujbei Angelus în Piața Sfântul Petru din Roma.

Biserică distrusă în Italia, consecințele cutremurului - Sputnik Moldova
Urmările cutremurului din Italia: două biserici s-au prăbușit

Potrivit datelor Institutului de geofizică și vulcanologie (Invg), cutremurul cu magnitudinea de 6,5 grade s-a produs la ora 07,41 (09.41, ora Moscovei), iar epicentrul acestuia s-a aflat în apropierea orașului Norcea. Ulterior, pe parcursul a 20 de minute, au mai avut loc două cutremure cu magnitudinea de 4,9 și 4,1. Mișcările telurice au fost resimțite în toată Italia, inclusiv la Roma și în alte orașe mari din centrul Italiei.

Serviciul Protecție Civilă al Italiei subliniază că în urma dezastrului au avut de suferit 20 de persoane. Din fericire, nimeni nu a decedat. Însă în regiunile din centrul Italiei, în primul rând Marche și Umbria, unde la 26 octombrie a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade, au fost atestate noi distrugeri.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0