Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Urmările cutremurului din Italia: două biserici s-au prăbușit

© Photo : Twitter / The Monks of NorciaBiserică distrusă în Italia, consecințele cutremurului
Biserică distrusă în Italia, consecințele cutremurului - Sputnik Moldova
Abonare
În dimineața zilei de 30 octombrie în Italia a avut loc un cutremur puternic, soldat cu distrugeri de edificii și mai mulți răniți.

CHIȘINĂU, 30 oct — Sputnik. Potrivit ultimelor date actualizate de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia, magnitudinea cutremurului puternic înregistrat la ora 7:41 (ora locală) în Italia centrală a fost de 6,5 grade pe Richter, iar epicentrul acestuia s-a aflat între Perugia și Macerata. Acesta a fost urmat de alte două seisme cu magnitudini mai mici, de 4,6 și 4,1 grade. Mişcările telurice au fost resimțite în toată Italia, inclusiv la Roma, dar și în alte orașe mari din Italia centrală.

În urma cutremurului, în orașul Norcia au fost distruse două biserici vechi, Basilica sf. Benedict și Biserica sf. Maria. Distrugeri puternice au fost anunțate și de autoritățile localității Acquasanta Terme, însă acestea speră că nimeni dintre locuitori nu a avut de suferit.

​In #Norcia firefighters are evacuating nuns from the church.#Terremoto #earthquake pic.twitter.com/DF18hwoIJK

​Crollata la Cattedrale di Norcia #terremoto #earthquake pic.twitter.com/P1Mg2JON97

​The Basilica of St. Benedict is destroyed, flattened by most recent earthquake. #Terremoto pic.twitter.com/GQDl64LhFn

#ItalyEarthquake #images pic.twitter.com/kvziolqU1I

​UPDATE: Multiple buildings reduced to rubble by the quake which hit 108km below the surface https://t.co/Px3DFzuOaq pic.twitter.com/EZEjWEbREa

​Informații despre distrugeri parvin, în special, din regiunile Marche și Umbria, afectate și de cutremurul din 26 octombrie.

Fluxul de știri
0