Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dosarul e-mailurilor lui Clinton, redeschis de FBI

© Sputnik / David Khizanishvili / Accesați arhiva multimediaОфициальный визит Госсекретаря США Хиллари Клинтон в Грузию
Официальный визит Госсекретаря США Хиллари Клинтон в Грузию - Sputnik Moldova
Abonare
Investigaţia în dosarul e-mailurilor lui Hillary Clinton a fost reluată de FBI cu doar 11 zile înainte de alegerile prezidenţiale din SUA.

CHIŞINĂU, 30 oct — Sputnik. Şeful Biroului Federal pentru Investigaţii (FBI), James Comey, a anunțat Congresul printr-o scrisoare că a descoperit noi mesaje ale candidatului democrat, care merită să fie investigate.

FBI a reluat vineri investigația privind e-mailurile lui Hillary Clinton, cu doar 11 zile înainte de alegerile pentru președinția Statelor Unite ale Americii.

„Anchetatorii au descoperit noi e-mailuri care trebuie investigate", a transmis Biroul directorului FBI James Comey, conform BBC News, citat de gandul.info.

„În legătură cu un caz separat, FBI a aflat despre existenţa unor mailuri care trebuie investigate… Am fost de acord ca FBI să declanşeze procedurile adecvate de investigare pentru a se stabili dacă aceste mesaje conţin informaţii clasificate şi dacă sunt relevante", precizează James Comey, potrivit sursei.

Кандидат в Президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон - Sputnik Moldova
În plină campanie electorală, Hillary Clinton a fost audiată de FBI

Clinton a fost audiată de FBI în respectivul dosar la 3 iulie curent. Fostul secretar de stat Hilary Clinton a utilizat în perioada aflării sale în funcţie (2009-2013) un cont de e-mail și un server private pentru corespondenţa de muncă, fapt ce ar fi pus în pericol securitatea statului.

Ulterior, reprezentanții FBI au declarat că nu văd nicio justificare pentru urmărirea penală a lui Clinton, iar angajații biroului nu au identificat nicio dovadă a spargerii serverului fostului Secretar de Stat.

În baza acestui răspuns al Biroului Federal, ministrul Justiției și procurorul general al SUA, Loretta Lynch, a anunțat că autoritățile nu vor înainta învinuiri candidatului pentru funcția de președinte al SUA, Hillary Clinton, în legătură cu utilizarea poștei electronice personale pentru corespondența de serviciu.

Echipa de campanie a lui Clinton şi-a declarat nemulţumirea în legătură cu acţiunile FBI şi a cerut explicaţii.

De cealaltă parte, candidatul republicanilor, Donald Trump, a lăudat FBI pentru decizia de a redeschide dosarul.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0