Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum votează moldovenii în Italia după cutremurul de astăzi

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента
Выборы президента - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a comunicat cum a influenţat cutremurul din Italia asupra activităţii secţiilor de votare deschise în zona respectivă.

CHIŞINĂU, 30 oct — Sputnik. Un sfert dintre secţiile de votare deschise în străinătate la alegerile prezidenţiale din Moldova funcţionează pe teritoriul Italiei, ţară în care duminică dimineaţă s-a produs un puternic cutremur de pământ. Şase dintre aceste secţii se află în zona apropiată de epicentrul seismului.

„În pofida cutremurului care a avut loc în Italia, secţiile de votare deschise în zona unde au avut loc mişcările telurice funcţionează în regim normal. Este vorba de secţiile de votare din Perugia, Mestre, Bergamo, Ancona şi Roma. La moment nu avem informaţii că activitatea acestora ar fi fost întreruptă", a comunicat preşedintele CEC.

Министерство иностранных дел и европейской интеграции - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cutremur în Italia: MAEIE a comunicat dacă sunt victime printre moldoveni

Un cutremur puternic s-a produs duminică în Italia, la ora 7.40 dimineața, ora locală. Magnitudinea seismului a fost de 6,5. Epicentrul s-a situat între Perugia și Macerata.

Ulterior, pe parcursul a câtorva ore, au avut loc încă 22 de replici dintre care şapte au depășit magnitudinea de 4 grade.

Potrivit informaţiilor prealabile, mai multe clădiri au fost distruse.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0