Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum au votat moldovenii în România

© Ilie catrinoiuAmbasada Republicii Moldova la București, procesul de vot
Ambasada Republicii Moldova la București, procesul de vot - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul scrutinului pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova, până la ora 9:30 în România au votat 374 de cetăţeni moldoveni.

CHIȘINĂU, 30 oct — Sputnik. Până la ora 9:30 la cele 11 secții de votare deschise în România pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova au votat 374 de moldoveni, transmite corespondentul Sputnik la București, cu referire la datele prezentate de reprezentanții comisiei electorale de la secția de votare a misiunii diplomatice a Chișinăului în România.

Totodată, conform datelor prezentate, la secția de votare deschisă la Ambasada Republicii Moldova la București votaseră la acea oră 97 de persoane.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Politică
Alegeri prezidenţiale: cum au votat moldovenii în această dimineaţă

Astăzi, 30 octombrie, în Republica Moldova au loc alegeri prezidențiale. Pentru funcţia de președinte al Moldovei concurează nouă candidați. În ziua de duminică, 30 octombrie, la fel ca şi în ajun, agitația electorală este interzisă.

Pentru scrutinul prezidenţial au fost deschise 1981 de secţii de votare, 100 dinte acestea fiind instituite peste hotare. La secţiile deschise peste hotar pot vota şi cetățenii cu drept de vot care se află temporar pe teritoriul unei țări străine sau într-o călătorie în ziua alegerilor prezidențiale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0