Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Acţiune naţională: sâmbătă, vor fi plantaţi 250 de mii de arbori

© Sputnik / Miroslav RotariСкворечники
Скворечники - Sputnik Moldova
Abonare
La 29 octombrie, în Moldova este marcată Ziua Națională de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră”.

CHIŞINĂU, 29 oct – Sputnik. Un șir de acțiuni vor avea loc la 29 octombrie, de Ziua Națională de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră”. Această zi este instituită prin Decretul președintelui Republicii Moldova din februarie 1995, care are ca scop ameliorarea continuă a stării spaţiilor verzi, dezvoltarea reţelei de parcuri, de scuaruri, de aliniamente stradale precum şi crearea noilor spaţii verzi.

„În această zi, lucrările vor include plantarea arborilor și arbuștilor, atât în fondul forestier cât și pe terenurile altor deținători, amenajarea fâșiilor și pasajelor forestiere din preajma drumurilor și a bazinelor acvatice”, potrivit Agenţiei de stat Moldsilva.

Деревья - Sputnik Moldova
Societate
Chișinăuienii care locuiesc în blocuri vechi trebuie să se păzească de arbori

Astfel, autoritățile publice locale de nivelul întâi și doi vor planta în acest sezon circa 250 mii puieți, cei mai mulți vor fi plantați în Basarabeasca- 28 mii; Nisporeni — 23 mii; Mun. Chișinău — 21 mii; Ialoveni — 20 mii. 

Totodată, întreprinderile silvice subordonate Agenției Moldsilva pentru toamna anului curent au preconizat spre efectuare un şir de lucrări silvice: pregătirea solului 780 ha, crearea culturilor silvice în fondul forestier 793  ha, completarea culturilor silvice 1974 ha. 

Totodată, în această toamnă sunt planificate  a fi acoperite cu vegetaţie forestieră alte 663 ha de terenuri degradate gestionate de către autoriltăţile publice locale.

În  cele 31 de pepiniere silvice din cadrul entităților subordonate urmează a fi  create 36 de ha de semănături şi repicaje de 200 mii bucăţi de puieţi. De către întreprinderile silvice vor fi colectate 161 tone de seminţe de specii forestiere. 

Fluxul de știri
0