Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Averea cu care rămâne Chirtoacă după divorţ

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Doirn Chirtoacă are o casă de locuit, un apartament, trei garaje, mai multe terenuri şi un beci.

CHIŞINĂU, 29 oct – Sputnik. Primarul Chişinăului, liberalul Dorin Chirtoacă, este din nou burlac. Căsnicia acestuia cu jurnalista Anişoara Loghin nu a durat nici 5 luni. Liberalul a anunţat la 8 octombrie că împreună cu Loghin au decis să divorţeze fără ca să anunţe motivele. 

Cei doi s-au căsătorit la finele lunii mai a acestui an. Nunta a fost organizată într-un local de lux din Chişinău şi la ea au participat deputaţi, miniştri, angajaţi ai Primăriei capitalei, membri ai Partidului Liberal. Chirtoacă a cerut-o în căsătorie pe Loghin în luna august 2015 în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în timpul unui concert dedicat Zilei Limbii.

Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce a făcut Chirtoacă a două seara după anunţul că divorţează

Până în prezent nu a fost făcut public câştigul obţinut de cei doi la nunta lor. Cert este că banii câştigaţi urmează să fie indicaţi în declaraţia de avere pe care Chirtoacă va trebui să o facă publică anul viitor. 

Conform declaraţiei de avere pentru anul 2015, Chirtoacă a avut un venit lunar de la locul de muncă la Primăria Chişinău de 162614 lei, sau aproape 14 mii de lei pe lună şi peste 17,3 mii de lei de la Parlament. 

Chirtoacă mai are de plătit un credit la o bancă comercială din Moldova în valoare de 315 mii de lei. 

În schimb lista cu imobilele pe care le deţine Chirtoacă este destul de lungă. Acesta un teren sub construcţie cu o valoare cadastrală d epeste 525,6 mii de lei şi un teren intravilan cu valoarea cadastrală de 300 de mii de lei. Ambele sunt obţinute prin moştenire. 

De asemenea, Chirtoacă mai are o casă de locuit, un apartament, trei garaje, o anexă gospodărească şi un beci. Casa de locuit are o suprafaţă de 234 metri pătraţi şi a fost obţinută prin moştenire în 2014. Valoarea imobilului indicată la cadastru este de peste 778 de mii de lei. Apartamentul de 72 de metri pătraţi a fost procurat de Chirtoacă în 2015. Valoarea cadastrală a acetuia este de 500 de mii de lei. 

Tot în 2014, Chirtoacă primeşte moştenire trei garaje: de 25 metri pătraţi, 21 metri pătraţi şi 16 metri pătraţi. în cele trei garaje, Chirtoacă păstrează două maşini: un BMW şi un Opel Astra. 

Primarul Chişinăului mai declară un beci de 12,7 metri pătraţi care are o valoare cadastrală puţin peste 7 mii de lei. 

Fluxul de știri
0