Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu ar putea abandona cursa prezidențială, dar are o condiţie

© Sputnik / Мирослав РотарьМихай Гимпу
Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Finalul acestei campanii electorale este plin de surprize, cea mai mare dintre ele fiind retragerea spectaculoasă a lui Marian Lupu. Dar iată că presa a început să-i „scoată" din cursă chiar și pe cei care se țin cu dinții de calitatea de candidat.

CHIȘINĂU, 28 oct — Sputnik. Vineri, în ultima zi de campanie electorală, portalul de știri unimedia.info a scris că Ghimpu se retrage din cursa electorală cu o condiție: Maia Sandu să preia proiectul unirii cu România.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Igor Dodon a anunțat o vizită la Maia Sandu

Vineri, Mihai Ghimpu a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a spus că ar fi dispus să se retragă din cursa prezidențială, însă doar dacă Maia Sandu ar accepta să-și asume proiectul unirii cu România.

Anterior aceeași doleanță a exprimat-o primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, în cadrul dezbaterilor electorale la postul național de televiziune.

Maia Sandu nu a acceptat însă proiectul unirii oferit de liberali. Ea a replicat că astfel de decizii pot fi luate doar de către popor. Sandu i-a reproșat lui Chirtoacă faptul că vrea să facă unirea într-un mod nedemocratic.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0