Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fertilizarea in vitro - în baza poliței de asigurare medicală

© Sputnik / Кирилл Брага / Accesați arhiva multimediaMaternitate, naștere
Maternitate, naștere - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de miniștri a aprobat, miercuri, un proiect de lege care va permite cuplurilor să beneficieze de fertilizare in vitro în baza poliței de asigurare medicală.

CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. Miercuri, Guvernul a aprobat un proiect de lege care, dacă va fi votat de Parlament, va permite cuplurilor, ce nu au suficiente resurse financiare, să beneficieze de serviciile reproducerii umane asistate.

Детская площадка - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Natalitatea şi mortalitatea, în scădere în Chişinău

”Cuplurile în care ambii parteneri sunt asigurați și întrunesc condițiile medicale stabilite de Ministerul Sănătății vor beneficia de fertilizare in vitro în cadrul asigurării obligatorii de asistență medicală, în limitele mijloacelor financiare disponibile”, stipulează proiectul de Lege.

Potrivit Guvernului, proiectul presupune sporirea atractivităţii  asigurării obligatorii de asistență medicală și respectarea drepturilor contribuabililor privind accesul la serviciul de fertilizare in vitro.

Conform datelor statistice, în Republica Moldova sunt aproximativ 140 000 de cupluri (20%) care suferă de o formă sau altă de infertilitate, iar pe parcursul ultimilor ani se înregistrează o tendință de reducere continuă a ratei fertilității totale a populației. Prevederile noi vor intra în vigoare doar după aprobarea lor în Parlament.

Fluxul de știri
0