Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Natalitatea şi mortalitatea, în scădere în Chişinău

© Sputnik / Мирослав РотарьДетская площадка
Детская площадка - Sputnik Moldova
Abonare
Situaţia demografică în Chişinău în primele trei luni ale anului a fost determinată de o scădere a nivelului natalităţii şi mortalităţii.

CHIŞINĂU, 2 iunie – Sputnik Moldova. Situaţia demografică în Chişinău a fost determinată în primele trei luni ale anului de o scădere a nivelului natalităţii şi mortalităţii, cu 6,4 la sută şi, respectiv, 3,8 la sută.

Conform datelor preliminare, în ianuarie-martie, în Chişinău au fost înregistraţi 2385 de nou-născuţi. Numărul persoanelor decedate a fost de 1734.

Potrivit datelor statistice, în scădere a fost şi numărul de căsătorii  şi divorţuri, cu 10 la sută şi, respectiv, 2,3 la sută. În municipiul Chişinău, la fiecare 100 de căsătorii au revenit 84 de divorţuri.

În ianuarie-martie, la Oficiile de Stare Civilă ale municipiului au fost înregistrate 865 de căsătorii, numărul acestora micşorându-se cu 96 în comparaţie cu ianuarie — martie 2014. Numărul divorţurilor oficial înregistrate a fost de 714, cu 3,3 la sută mai puţin faţă de perioada corespunzătoare din anul trecut. 

Fluxul de știri
0