Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primul funcţionar din Moldova, amendat în cazul dosarelor pierdute la CEDO

© Sputnik / Andrei Starostin / Trecere la banca de fotografiijustice, суд
justice, суд - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Inițiativa ministrului Justiţiei, Vladimir Cebotari de a-i obliga pe judecătorii, procurorii și funcționarii care se fac responsabili de condamnarea Moldovei la CtEDO să restituie paguba achitată de stat, a fost lansată, în premieră, în luna ianuarie.

CHIŞINĂU, 27 oct – Sputnik. Vladimir Coteț, viceprimarul municipiului Chișinău, este obligat să achite în beneficiul statutului aproximativ 20 de mii de lei. Hotărârea a fost luată de Judecătoria Buiucani a capitalei, admițând acțiunea înaintată de Ministerul Justiției privind încasarea sumei în ordine de regres.

Cauza civilă a fost examinată în ședință judiciară publică de magistratul Ciprian Valah pe 25 octombrie. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

Inițiativa ministrului Justiţiei, Vladimir Cebotari, de a-i obliga pe judecătorii, procurorii și funcționarii care se fac responsabili de condamnarea Moldovei la CtEDO să restituie paguba achitată de stat, a fost lansată, în premieră, în luna ianuarie.

Европейский суд по правам человека - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câte milioane a pierdut anul trecut Moldova la CEDO

„Există o rezistentență mai mare a reprezentanților autorității judecătorești în cazul dosarelor înaintate. Însă, Ministerul Justiției are încrederea că va reuși și depune toate eforturile necesare pentru o aplicarea corectă și uniformă a legislației”, anunţă instituţia.

Aceste persoane au fost acționate în judecată de către statul nostru și urmează să compenseze valoarea bănească a prejudiciilor morale, materiale și a costurilor și cheltuielilor suportate de Republica Moldova pentru repararea drepturilor încălcate ale cetățenilor și agenților economici.

Astfel de încălcări au fost constatate printr-o hotărâre pronunțată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, prin soluţionarea amiabilă a cauzei aflate pe rolul Curţii sau formularea unei declarații unilaterale de către Guvern.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>
Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0