Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câte milioane a pierdut anul trecut Moldova la CEDO

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaЕвропейский суд по правам человека
Европейский суд по правам человека - Sputnik Moldova
Abonare
Agentul guvernamental al Moldovei la CEDO va prezenta miercuri, 3 august, în şedinţa de Guvern Raportul cu privire la executarea hotărârilor CEDO în anul 2015.

CHIŞINĂU, 2 aug – Sputnik. Guvernul Moldovei a plătit anul trecut din bugetul de stat peste 6,7 milioane de lei pentru achitarea despăgubirilor în urma deciziilor luate de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) contra Moldovei, potrivit raportului Agentului guvernamental la CEDO, care va fi prezentat miercuri, 3 august, în cadrul şedinţei Cabinetului de Miniştri.

Potrivit raportului, suma totală a satisfacţiei echitabile acordate înregistrează o micşorare considerabilă în ultimii ani. Astfel, în 2014 – Ministerul Finanţelor a achitat aproape 8,8 milioane de lei, iar în 2013 – peste 10,3 milioane de lei.

În total, anul trecut CEDO a pronunţat 19 hotărâri şi 17 decizii în care a constatat încălcarea prevederilor Convenţiei de către Moldova. În majoritatea deciziilor CEDO contra Moldovei se constată condiţiile de detenţie deplorabile în penitenciarele din ţară, neexecutarea, executarea tardivă, lipsa accesului la un tribunal, precum şi probleme ce vizează arestul preventiv.

Fluxul de știri
0