Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambasadorul Ungariei la Chişinău: piața din Est este vitală pentru Moldova

© Photo : gov.mgMatyas Szilagyi, ambasadorul Ungariei în Republica Moldova
Matyas Szilagyi, ambasadorul Ungariei în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Economia națională depinde în mare măsură de capacitatea producătorilor autohtoni de a-şi exporta producția pe piața din Federația Rusă. Opinia a fost exprimată de ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

CHIȘINĂU, 26 – Sputnik. În cadrul unei emisiuni televizate, ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Matyas Szilagyi, a declarat că piața estice joacă un rol vital pentru economia Moldovei.

Флаги стран СНГ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova va semna un nou acord în cadrul CSI

”Dacă e să luăm în calcul potențialul economic, dar și necesitățile economice ale agriculturii moldovenești, vom vedea că, tradițional, piața din spațiul CSI și în primul rând a Federației Ruse, Ucrainei, Kazahstanului a avut un rol enorm. Aceste piețe estice joacă un rol vital. Este foarte important ca veniturile obținute din exporturi să ajungă în Moldova”, a declarat Szilagyi.

Potrivit diplomatului, în pofida ataşamentului autorităților moldovenești față de cursul european, conducerea țării conștientizează necesitatea unui parteneriat și cu țările din Est.

”În ultima perioadă, observ că autoritățile moldovenești au făcut mai mulți pași în acest sens. Se încearcă stabilirea relațiilor comercial-economice, lucru pe care îl consider absolut normal și oportun”, a mai spus diplomatul.

Fluxul de știri
0