Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova va semna un nou acord în cadrul CSI

© Photo : МПА СНГФлаги стран СНГ
Флаги стран СНГ - Sputnik Moldova
Abonare
Acordul de colaborare în domeniul carantinei plantelor are menirea să sporească măsurile privind securitatea fitosanitară a țărilor Comunității Statelor Independente.

CHIȘINĂU, 5 sept — Sputnik. Guvernul Republicii Moldova inițiază semnarea Acordului cu privire la colaborarea în domeniul carantinei plantelor în cadrul CSI.

Conform proiectului de document, fiecare partidă de produse de origine vegetală incluse în lista celor supuse carantinei trebuie să fie însoțită de certificatele fitosanitare ale țării în care se transportă produsele, precum și de documente similare eliberate de către țara-exportatoare.

Москва - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moscova propune Chișinăului un plan de restabilire a relațiilor comerciale

Afară de aceasta, statul care importă are dreptul să efectueze un control suplimentar al produselor, iar în cazul depistării dăunătorilor este în drept să distrugă sau să returneze partida care nu corespunde standardelor fitosanitare. Acordul conține de asemenea regulile de transportare a produselor de origine vegetală de către persoane private. Greutatea bagajului de mână nu trebuie să depășească cinci kilograme (cu excepția semințelor și a materialului săditor).

Totodată, țările-membre ale Acordului de colaborare în domeniul carantinei produselor se obligă să facă schimb de informații cu privire la organismele dăunătoare și să-și acorde ajutor reciproc în cazul situațiilor excepționale. Noul acord îl va înlocui pe cel vechi care a fost semnat în noiembrie 1992.

Fluxul de știri
0