Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a fost avertizată de CEC

© Photo : Facebook / Maia SanduМайя Санду
Майя Санду - Sputnik Moldova
Abonare
CEC a satisfăcut parțial demersul înaintat de solicitanți și a luat hotărârea de a o sancționa pe liderul PAS. Totodată, Comisia Electorală intenționează să se adreseze Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în legătură cu implicarea cetățenilor străini în campania electorală a Maiei Sandu.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Marți, Comisia Electorală Centrală a avertizat prin avertisment candidatului unic din partea opoziției de dreapta pentru funcția de președinte al țării, liderului formațiunii "Acțiune și Solidaritate", fostul ministru al Educației, Maia Sandu. Pentru decizia respectivă au votat cinci dintre cei nouă membri ai CEC.

Anterior, liderul socialiștilor Igor Dodon și candidatul independent Maia Laguta au depus contestații la CEC, semnalând nereguli în campania electorală a Maiei Sandu. Drept motiv pentru sesizarea Comisiei au fost invocate întâlnirile și fotografiile președintelui PAS cu Cancelarul german Angela Merkel, dar și cu alți înalți oficiali ai UE.

Колуммнист Нику Гончар - Sputnik Moldova
Andrei Năstase, jertfa de pe altarul succesului politic al Maiei Sandu

CEC a satisfăcut parțial demersul înaintat de solicitanți și a luat decis sancționarea liderului PAS. Totodată, Comisia Electorală intenționează să se adreseze Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în legătură cu implicarea cetățenilor străini în campania electorală a Maiei Sandu.

Sandu este candidatul unic al opoziţiei de dreapta, ea fiind susţinută la prezidenţiale de liderul Platformei „Demnitate şi Adevăr", Andrei Năstase, care s-a retras din cursa electorală şi de şeful PLDM, Viorel Cibotaru.

Analiştii sunt de părere că soarta viitorului preşedinte nu va fi decisă în primul tur al alegerilor. Politologii afirmă că ar exista două variante posibile de derulare a evenimentelor. Conform primei, în turul doi vor trece liderul socialiştilor Igor Dodon şi preşedintele Partidului Democrat aflat la guvernare, Marian Lupu. Potrivit celui de-al doilea scenariu, în turul doi vor ajunge liderul PSRM şi candidatul unic al forţelor de dreapta, Maia Sandu.

Fluxul de știri
0