Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambasador: Londra este gata să susțină întreprinderile de stat din Moldova

© mec.gov.mdLucy Rebecca, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova
Lucy Rebecca, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Marea Britanie este gata să sprijine implementarea proiectelor care ar îmbunătăți activitatea întreprinderilor de stat. Declarația aparține ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova, Lucy Rebecca.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Marți, ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Lucy Rebecca, a declarat în cadrul unei întrevederi cu Ministrul Economiei, Octavian Calmîc, că autoritățile de la Londra sunt dispuse să sprijine implementarea proiectelor legate de buna guvernare a întreprinderilor de stat, precum și în procesul de evaluare a implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Guvernul a început pregătirile pentru semnarea unui acord de împrumut cu FMI

Calmîc a prezentat posibilitățile investiționale oferite de autoritățile Republicii Moldova mediului de afaceri, inclusiv prin intermediul Zonelor Economice Libere și Parcurilor Industriale. De asemenea, ei au discutat și despre procesul de negocieri privind semnarea memorandumului cu Fondul Monetar Internațional.

La rândul său, ambasadorul Lucy Rebecca Joyce a menționat că autoritățile de la Londra sunt dispuse să acorde suportul necesar privind realizarea proiectelor legate de buna guvernare a întreprinderilor de stat, precum și în procesul de evaluare a implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA).

Potrivit datelor statistice oficiale, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord deține o pondere de 3,2 la sută în comerțul total al Republicii Moldova. La 1 octombrie 2016, în Moldova activează 232 întreprinderi cu capital britanic, investițiile însumând 516 milioane de lei.

Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord se plasează pe locul 7 după investițiile în capitalul social și locul 10 după numărul de întreprinderi, care activează în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0