Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a început pregătirile pentru semnarea unui acord de împrumut cu FMI

© Sputnik / Rodion ProcaBancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a dispus crearea unei echipe de negociatori pentru demararea discuțiilor privind noul Memorandum cu FMI.

CHIŞINĂU, 5 iul – Sputnik. În perioada 5-15 iulie, la Chișinău se va afla în vizită de lucru o nouă misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI).

Prim-ministrul Pavel Filip a semnat o dispoziţie prin care a fost creat Grupul de negociatori pentru participarea la negocierea noului Memorandum cu privire la politicile economice şi financiare între Guvernul Republicii Moldova şi FMI.

Bani, bancă, buget, credit - Sputnik Moldova
Bugetul 2016, cu găuri mari și totalmente dependent de FMI

Grupul de negociatori va fi condus de Octavian Calmâc, viceprim-ministru, ministru al Economiei. În componenţa acestuia au fost incluși ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Stela Grigoraş şi guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Sergiu Cioclea.

Prin aceiaşi dispoziție a fost instituit Grupul de lucru pentru examinarea şi elaborarea programului strategic de susţinere financiară de către FMI, condus de viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu. Acesta va fi constituit din 20 de persoane.

Conform dispoziției, Grupul de negociatori va demara procesul de identificare şi coordonare a priorităţilor Guvernului, care vor face parte din proiectul noului Memorandum. De asemenea, Grupul va negocia şi va prezenta spre aprobare proiectul noului Memorandum cu privire la politicile economice şi financiare între Guvernul Republicii Moldova şi FMI.

Grupul de lucru va asista echipa de negociatori în procesul de pregătire a proiectului Memorandumului, precum şi în procesul de negociere a acestuia şi va elabora propuneri în vederea executării tuturor angajamentelor asumate.

Fluxul de știri
0