Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova a îndeplinit condițiile FMI. Când va fi deblocat accesul la finanţare

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Trecere la banca de fotografiiМеждународный валютный фонд
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Autoritățile anunță că au îndeplinit acţiunile prealabile stipulate în Memorandumul cu FMI. Consiliul Executiv al Fondului Monetar Internațional se va reuni la 7 noiembrie pentru a discuta programul de finanțare cu Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik. Luni, Banca Națională a Moldovei și Guvernul Republicii Moldova au anunțat despre îndeplinirea acțiunile prealabile ale Memorandumului de politici economice și financiare din cadrul acordului la nivel de personal dintre autoritățile Republicii Moldova și experții Fondului Monetar Internațional, încheiat la 26 iulie 2016.

Спикер парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Republica Moldova
FMI a înaintat 16 condiţii Republicii Moldova

Potrivit BNM,  Consiliul Executiv al Fondului Monetar Internațional se va reuni, pe data de 7 noiembrie 2016, pentru a discuta solicitarea programului de finanțare a reformelor din Republica Moldova, pe o perioadă de trei ani, prin intermediul Mecanismului extins de creditare și a Mecanismului de finanțare extinsă ale FMI.

Aranjamentul financiar prevede  acces la finanțare la un nivel de 75 la sută din cota Republicii Moldova la FMI, ceea ce constituie aproximativ 182,7 de milioane de dolari.

Noul Program de finanțare al FMI își propune ameliorarea rapidă a guvernării și supravegherii sectorului financiar-bancar. Programul urmărește evaluarea și transparentizarea acționariatului băncilor comerciale din Republica Moldova.

Politica monetară va fi axată în continuare pe menținerea stabilității prețurilor în contextul regimului flexibil al ratei de schimb.

FMI vrea garanții că banii pe care îi va da Republicii Moldova vor fi restituițiFMI vrea garanții că banii pe care îi va da Republicii Moldova vor fi restituiți>>>

Fluxul de știri
0